Schoonheid

De overdreven obsessie met schoonheid

Autore: Klaus
Redatto il: augustus 23, 2017

De waarheid is dat de wereld niet alleen, en een deel van dit onrecht, soms wreed is. Het is geboren op een bepaalde plaats, behoren tot een bepaalde etniciteit of ontbreekt aan middelen om vooruitgang te boeken. Velen kiezen voor de manier om het externe aspect te verbeteren om als mensen voor een samenleving te groeien en moeilijk te bereiken.

Het is erg de moeite waard om het te zien en deze reflectie met een schone blik te nemen. Want achter elke foto is er een persoon, een familie waar het makkelijk zou kunnen beoordelen. In plaats daarvan, wat we echt moeten doen, is onszelf aan het kijken: wie we zijn, hoe we hier zijn, waar we naar toe gaan en hoe we het bereiken.

Wanneer wordt het te veel?

Een overdreven preoccupatie met een minimaal of uitgevonden lichamelijk gebrek kan een symptoom zijn van dysmorfofobie, een aandoening waarbij het zelfbeeld afwijking veroorzaakt;

De gevolgen daarvan zijn isolatie, slechte prestaties en verslechtering van de kwaliteit van het leven, maar ze verbeteren aanzienlijk met gespecialiseerde hulp.

Het is normaal dat elke mens zich zorgen maakt over het beeld dat hij aan zijn collega’s doet en dat hij bepaalde tijd en moeite investeert om zijn kledingkast aan te schaffen, zijn kapsel te veranderen of zijn uiterlijk te verbeteren. Het is echter zorgwekkend wanneer dit gedrag obsessief en zelfvernietigend wordt. Daarom worden veel verfraaiingsbehandelingen, diëten, beeldconsultanten of plastische chirurgen gebruikt zonder dat ze in overeenstemming zijn met de resultaten, maar wel met een sociaal leven en economie Personeel erg versleten.

Vanzelfsprekend kan de zorg voor zelfbeeld een centraal element van verlangen zijn, gesprekken en activiteiten grotendeels te wijten zijn aan de cultuur van stereotypen en de persoonlijke verschijning die in de hedendaagse maatschappij heerschikt, maar vooral zijn wortels kunnen hebben De persoonlijke voorwaarde om een aandoening te ondervinden, genaamd beeldvervormingssyndroom, lichaamsdysmorfe stoornis of dysmorfobie (van de Griekse woorden dysmorfia, wat “lelijkheid” betekent en fobie, “angst”).